Underdogs Uhkapeleissä

Yllättävimmät altavastaajat

Vaikka altavastaajan puolesta vedonlyominen riskiä touhua onkin, voi se tuottaa hyvällä tuurilla yllättävän suuria potteja, pikkurahalla.

Vastikään Divisioonaseura Milton Keynes teki itselleen kunniaa erittäin yllättävästi, ja voitti kaikkien suosikin Manchester Unitedin liigaclubissa 4-0. Holly Griffiths kannatti useimpien muiden tavoin ManU:a, ja aikoi ystävänsä tapaan laittaa 2,5 puntaa ManU:n voittoon 4-0. Hajamielisyyksissään nainen kuitenkin vahingossa löikin vetoa päinvastaisesti, sillä seurauksella että yllättävimmän tapahtuessa hän voitti itselleen 1250 puntaa. Että näinkin voi käydä! Seuraavaksi lisää urheilun merkkihetkiä, jolloin olisi kannattanut veikata altavastaajaa.

Jääkiekkofanit varmaan muistavatkin vuoden 1980 kohun, kun todellinen underdog eli Yhdysvaltojen collegepelaajista ja ei ollenkaan tunnetuista nimistä perustettu jääkiekkojoukkue meni ja voitti ennakkosuosikki ja varman voittajan Neuvostoliiton, ja nappasipa siis itselleen koko mestaruuden. Tapahtuma tunnetaan myös vaatimattomasti nimellä ”Miracle on the Ice”.

Toinen urheilu- ja vedonlyöntifanit yllättävä tapahtuma oli niinkin vastikään kuin vuonna 2012, kun Yhdysvallat voittivat Meksikon jalkapallossa, jota ei muten ollut tapahtunut sitten 75 vuoteen.

Nyrkkeilyn historiassa puolestaan James Braddock yllätti kaikki voittaessaan maailmanmestaruuden. Aikaisemmin hän oli kilpaillut nyrkkeilyssä, mutta siirretty pois kilpailusarjasta, ja yli vuoden tauon jälkeen hänelle annettiin taas mahdollisuus – joka kannatti. Myös underdog nimeltä James ”Buster” Douglas teki historiaa nyrkkeilyn saralla voittamalla legendaarisen Mike Tysonin.

Vuonna 2004 Kreikka yllätti jalkapallossa, voittaen kaikkien odotukset Euro cupissa.

Tampa Bay Rays voitti baseballissa 2008, ja löi maahan Boston Red Sox- ja New York Yankees –tiimit, täysin yllättäen.

Uskomattomia tilanteita ja tapahtumia riittää, jolloin todellinen ennakkosuosikki onkin ollut täysi floppi, ja altavastaaja voittanut perusteellisesti – rikastuttaen ne muutamat harvat, jotka olivat tarpeeksi uhkarohkeita tähän älyttömältä näyttävään vedonlyöntiin, tai tekivät sen vahingossa. Yhtä kaikki, jos ei enemmistö, niin ainakin jotkut näistä uskomattomista voitoista ilahtuivat ja lompakkoaan lihottivat.