Underdogs Uhkapeleissä

Vedonlyönti underdogsien puolesta

Jos vähän kapinalliseksi haluaa heittäytyä ja turvautua vedonlyönnissä underdogseihin eli altavastaajiin, kannattaa mielessä pitää muutama seikka. Tässä muutama vinkki, kuinka veikata altavastaajia rahatilannetta hyödyttävästi.

Ihan ensimmäiseksi, laita raha-asiat järjestykseen. Älä koskaan lyö vetoa suuremmasta summasta kuin sinulla on varaa menettää. Mukavan potin voittaminen on iloinen yllätys, mutta omaisuuttaan ei kannata riskeerata. Kun vedonlyöntiin lähtee, kannattaa laittaa sivuun tietty ennalta määrätty summa rahaa, jolla voi pelata. Sen yli ei mennä.

Jos altavastaajien voitosta laittaa rahansa likoon, kannattaa tehdä se altavastaajan kotipelissä. Kotiyleisön edessä paineet ja kannustus on suurempaa, ja mahdollisuus voittoon yleensä parempi.

Opiskele kaikki mahdollinen pelaajista, hevosista, mistä sitten onkin kyse. Tiedä kuinka he pelaavat, mitkä ovat heidän vahvuuksiaan ja heikkouksiaan, mitkä ovat vastustajan vahvuudet ja heikkoudet, jotta voit saada parhaan mahdollisimman kuvan kyseisestä ottelusta ja sen mahdollisuuksista.

Laske mahdollisuudet ja kertoimet tarkasti, älä koskaan lyö vetoa randomisti. Tunnista myös tilaisuudet, parasta ei ehkä ole aina lyödä vetoa altavastaajien tai suosikkien puolesta, vaan vaihtelevasti, tilanteesta riippuen.

Ota hyöty irti siitä, että media yleensä innostuu jostain isosti, mutta onkin lopulta väärässä. Medialla on tapana tehdä joistain suuuuuuuuria ennakkosuosikkeja, ja johtaa näin suuren yleisön harhaan. Huomio kiinnittyy vain muutamaan kohteeseen tai pelaajaan, ja mahdolliset muut nousijat jäävät taka-alalle. Ole tarkkana ja ota selvää monipuolisesti, älä anna median hämätä. Joskus ennakkosuosikit myös loukkaantuvat, ja voittajaksi nousee joku joka yllättää kaikki, vaikkei sitä niin yllättävänä pitäisikään jos olisi huomiota alusta asti tähän kiinnittänyt.

Median huomiosta suosikeille voi olla haittaa siinäkin mielessä, että kun kaikki odottavat voittoa saattaa paineet kasvaa liian suuriksi, pelaaja saattaa olla liiallisen median riepottelun kohteena ja pelaajan asenne saattaa kärsiä.

Yleensä on myös parasta lyödä vetoa mahdollisimman myöhään, kun altavastaajan puolesta lyödään. On myös erikseen lajeja, joissa underdogsit tapaavat yllättää, ja lajeja, joissa se on huomattavasti harvinaisempaa. Esimerkiksi koripalloa pidetään lajina, jossa altavastaajan puolesta vedon lyöminen voi olla kannattavaa.