Underdogs Uhkapeleissä

Vedonlyönti hevosurheilussa ja altavastaajat

Urheilun vedonlyönnissä on hevosurheilulla vahva sijansa, ja jännitystähän eri hevoslajeissa piisaa, mutta niin piisaa kovia uhkapelureitakin. Kuinka lyödä vetoa hevoskilpailuissa, ja mikä rooli on altavastaajilla?

Toto-vedonlyönti keksittiin alun perin Ranskassa, ja Suomessa ensimmäiset toto-ravit järjestettiin Helsingissä helmikuussa 1928. Pelien kertoimet eivät vielä kiinnostaneet yleisöä, mutta 60-luvulla vaikeampien pelimuotojen tullessa alkoi uhkapelaaminen raveista kääntyä nousuun. Nyt totoaminen on hyvin yleistä, ja ravit saavat yleensä paljon yleisöä, etenkin niitä jotka ovat siihen edes muutaman pennosen laittaneet. Suomalaisessa totossa voidaan pelata voittajaa, kolmen parhaan joukkoon sijoittumista, molempia edellä mainittuja samanaikaisesti, lähdön kahta parasta hevosta, kahta parasta ristiin, troikkaa eli lähdön kolmea parasta hevosta järjestyksessä sekä tätä ristiin, kahden eri lähdön voittajia sekä toto75, toto 65, toto5 ja toto4:sta.

Raveissa veikkaaminen on asiantuntijoiden mukaan Suomessa kannattavaa, etenkin kun ulkomaisilla peliyhtiöillä saattaa olla ylisuuria kertoimia. Paikan päällä olevat ihmiset voivat itse ottaa hyvin selville senpaivaisen tilanteen ja hevosen kunnon, ja olla selvillä siis jos ennakkosuosikki ei olekaan aikojensa kunnossa, ja yllättäjällä on hyvät mahdollisuudet voittoon.

Netissä on helppo pelata totoa ja muitakin hevosurheilun uhkapelejä, myös ulkomailla pelattavissa kisoissa. Esimerkiksi ravien lisäksi laukkakisoihin perehtyminen voi olla kannattavaa. Hevosista pelatessa kannattaa miettiä omaa taktiikkaa, ja mikä on altavastaajien paikka siinä. Totuus on, että suosikit voittavat useasti, ja altavastaajat ennemmin sijoittuvat toiseksi tai kolmanneksi, kuin voittavat. Ennakkosuosikkien puolesta pelaaminen voi kuitenkin olla tylsää, ja vain pikkurahoihin osingoille pääsy turhauttavaa, joten silloin kannattaa kokeilla jotain muuta. Jos haluat lyödä vetoa alta vastaajan puolesta, jotkut uhkapelurit kannattavat useamman vedon lyöntiä. Ensiksikin lyöt vetoa, että altavastaaja voittaa, mutta lyöt vetoa myös seuraavasta ja kolmannesta hevosesta, varmemmin. Näin voit vielä saada altavastaajalle laittamasi rahat takaisin, etkä siis riskeeraa niin paljoa. Ja toisessa tapauksessa, jos underdog tekeekin ihmeen, tulet todennäköisesti saamaan mukavan potin.