Underdogs Vedonlyönnissä

Vedonlyönti altavastaajan puolesta

Vedonlyönti urheilussa on aina jännittävää, eikä kukaan todella tiedä kuka tuleekaan voittamaan. Siitä huolimatta aina on ennakkosuosikkeja ja altavastaajia.

Kuka sitten lyö vetoa altavastaajan puolesta? Sen, josta yleisesti tiedetään, että voittoa on turha odottaa. Yleensä ajatellaan, että vetoa lyö altavastaajasta vain uhkarohkeat aloittelijat, jotka ovat nopean houkutuksen perässä ja hyvin nopeasti ainakin menettävät rahansa. Urheiluvedonlyönti on tehty niin, että altavastaajan puolesta vedonlyöminen voi houkutella, sillä jos mahdoton tapahtuukin ja underdog voittaa, niille harvoille jotka sen puolesta vetoa löivat on luvassa ennätyksellisen suuret potit. Onko altavastaajan puolesta vedonlyöminen siis kannattavaa?

Kannattaa pitää mielessä, että median hypettäessä ennakkosuosikkeja, saattaa heikommin tunnetut vastustajat jäädä huomiotta, ja näin ollen suuri yleisö ei edes huomaa altavastaajan hyvää mahdollisuutta voittoon. Kun itse pitää silmällä, oli se sitten hevosen, koiran tai ihmisen kehitystä, voi tulevat nousijat ja yllättäjätkin huomata jo paljon muita aikaisemmin.

Altavastaajalla voi olla myöskin ihmisten ennakko-odotukset puolellaan, nimittäin se, että heiltä ei odoteta paljoa. Monesti ovat suoritukset kaatuneet liialliseen paineeseen ja ennakkosuosioon, ilman näitä ei hävittävää niin paljon ole, ja suoritus voi onnistua vapaammin.

Altavastaajan puolesta vedonlyöminen voi tuntua jännittävältä, kuin pelaisi rulettia ja toivoisi upporikastumista yhdellä pyöräytyksellä. Se on epätodennäköistä, mutta kaikenlaista epätodennäköistähän sitä tapahtuu, eikö tapahdukin? Netistä ja kirjojen keskuudesta löytyy monia oppaita, kuinka lyödä vetoa ”mustan hevosen” puolesta viisaasti. Yllättävää ehkä onkin, että jopa monet ammattivedonlyöjät perustavat taktiikkansa nimenomaan altavastaajiin. Taktiikka voi toimia, ja aina on parempi pelata jollain taktiikalla, kuin syytää rahaa täysin sattumanvaraisin kohteisiin. Silti kannattaa pitää mielessä, että jos lyö vetoa suurista summista ja altavastaajista, on todennäköisyys hyvä, että menetät paljon rahaa. Toisaalta, altavastaajat eivät yleensä voita, mutta kun voittavat, on se sen arvoista. Vedonlyöjät voivat nimittäin saada takaisin useammankin pelin häviöt.