Ping Pong Underdogs

Koirat työssä

Suurin osa koirista on lemmikkejä. Tästä ei liene kenelläkään epäselvyyttä. On olemassa koiria, jotka ovat sekä lemmikkejä että työkoiria. Tällaisiksi lasketaan vaikkapa poliisikoirat, tullikoirat, homekoirat jne. Niillä on kaikilla on koti ja omistaja, mutta ne myös työskentelevät. Usein työskentely tapahtuu omistajan rinnalla.

Nyt haluaisinkin tehdä näille koirille kunniaa ja kertoa joistakin koiraroduista, joita käytetään työhommissa.

Labradorinnoutajia näkee monesti lentokentillä tullimiesten kaverina. Ne haistavat huumeet, joita ihmiset yrittävät salakuljettaa laukuissaan tai lähettää maahan. Tullin koirat käyvät läpi kaiken postin, joka Suomeen ulkomailta saapuu. He myös haistelevat lennoilta saapuvat matkustajat. Tullikoirat ovat yleensä vastassa sellaisilla lennoilla, joiden lähtömaassa voidaan ajatella käytettävän huumeita. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Tanska ja Alankomaat, joissa tietyt miedot huumeet ovat sallittuja.

Saksanpaimenkoirilla on vahva luonne ja peloton asenne. Siksi ne ovat parhaimpia poliisikoiria. Poliisikoiran tehtävä on kadonneen jäljittäminen, varkaan kiinniottaminen sekä muut poliisin tietoon tulevat tehtävät. Moni poliisin tai Rajavartiolaitoksen saksanpaimenkoirista on saanut Sankarikoiran tittelin.

Homekoirat ovat tulleet tunnetuksi monista lehtiartikkeleista, joiden mukaan ne ovat haistaneet homeen talossa. Homekoiria käytetään esimerkiksi kiinteistöä ostettaessa. Suurin osa koirista on vesikoiria, kuten espanjanvesikoiria.

2203poliisikoiraAFark

Poliisikoiran taitoja ei ihan noin vaan saa, mutta ainakin nokkeluutta ja hermojen lujuutta voi treenata osoitteessa www.casino-online.fi