Ping Pong Underdogs

Kesä ja punkit

Kesä on täällä taas, ja niin ovat inhottavat punkitkin! Ennen niitä kyllä vilisi sisällä ja jokapaikassa. Onneksi nykyään koiran saa hoidettua vaivattomasti punkkeja vastaan erilaisilla punkkikarkotteilla. Koirille on tarjolla muutamia eri vaihtoehtoja punkkien torjuntaan.

Apteekista saa ostettua paikallisvaleluliuoksia joka laitetaan suoraan koiran iholle. Yksi annos kestää noin 3-4 viikkoa ja yleensä yhdessä paketissa on kolme tai neljä pipettiä joten yhdellä pakkauksella selviää koko kesän. Liuoksia on saatavana monelta eri valmistajalta ja hinnat liikkuvat 30 euron molemmin puolin.

Nykyään saa myös suun kautta otettavia tabletteja jotka suojaavat noin kolmen kuukauden ajan.

Apteekista löytyy myös valikoima punkkipantoja. Näissä vaikutusaika alkaa vasta 1-2 viikon jälkeen ja kestää maksimissaan neljä kuukautta. Riippuen pannasta, toisia ei tarvitse ottaa pois jos koira menee uimaan, toiset taas voivat olla haitaksi vesieliöille myrkyllisyytensä vuoksi.

Jokaisella koiranomistajalla on tottakai myös punkkilasso tai pinsetit, joilla jo ihossa kiinni olevat punkit saa helposti ja nopeasti napsaistua pois.

Mukavaa ja punkitonta kesää kaikille!

punkit