Ping Pong Underdogs

Johdanto

Menestyksestä ja suosiosta luettavaa riittää, mutta showpoint.fi keskittyykin hieman toiseen asiaan, nimittäin underdogs-ilmiöön ja underdogseihin maailmalla. Mikä sitten on underdog?

Underdog tarkoittaa lähinnä urheilussa ja vedonlyönnissä sitä raukkaa, jonka ei uskota voittavan. Kun media hohkaa ennakkosuosikkien jokaisesta liikkeestä, altavastaajat jäävät kokonaan huomiotta. Toisinaan sitten ihmeitä tapahtuu (ja ainahan niitä tapahtuu) ja he tekevätkin sen mahdottoman, eli voittavat. Kaikkia todennäköisyyksiä vastaan. Underdogseja on urheilun joka saralla, ja tämä tarjoaa sekä yllätystä urheilun seuraajille että jännitystä vedonlyöjille. Underdogsit mahdollistavat sen, että lyöt vetoa jonkun puolesta muutaman pennosen verran, ja nappaatkin itsellesi kertoimien mukaisesti satojen tai tuhansien potin.

Kansa rakastaa suosikkejaan, mutta mikään ei tee niin hyvää tarinaa kuin todellisen altavastaajan nousu ja yllättävä voitto. Todennäköisyydet ovat vastaan, mutta aina löytyy niitä jotka uskovat ihmeisiin (ja nettoavat sillä vielä itselleen sievoisen summan). Nimi underdog tulee kauan sitten pelatuista koiraotteluista ja –tappeluista, joissa underdog oli kirjaimellisesti se alempi koira, jonka puolesta ei yleensä vetoa kannattanut lyödä. Nimi on jäänyt käytäntöön, eikä silla ole enää mitään tekemistä tuon julman lajin kanssa.

Showpoint.fi tarjoaa sinulle kiinnostavimmat jutut underdogs-ilmiöön liittyen kaikenlaisessa urheilussa ja vedonlyönnissä.

Ping pong underdogs

Urheilulajien underdog – ping pong

Pöytätennis, eli mukavammin ping pong, on laji jota pelataan olympialaisissa asti, mutta jota vain vähän arvostetaan. Urheilulajien suurin underdog, ping pong, ei herätä samanlaista riehakkuutta ja fanittamista kuin suositut lajit, ja jos ei nyt jalkapalloon verrata, niin edes normaalille tennikselle se ei pärjää. Paitsi ehkä Aasiassa, jossa lajiin suhtaudutaan jopa hämmästyttävän intohimoisesti, ja täten maailman parhaista pelaajista löytyykin enimmäkseen kiinalaisia, japanilaisia, korealaisia.. Kyllä mukana länsimaalaisiakin on, emme vain tiedä heistä.

Kun urheilufanit asettavat ping pongin kiinnostavuudeltaan jonnekin jousiammunnan ja trampoliinivoimistelun välille, maailmalla on pelaajia jotka ottavat sen tosissaan. He ihmettelevät, miksi pöytätennis on suosittua kouluaikoina, mutta sitten se unohdetaan. Kerropa jollekin pelaavasi kilpailutasolla ping pongia, ja pian kuulet vertailuja niin Forrest Gumpiin kuin aktiivisiin eläkeikäisiinkin, ja kysymykset ovat ”Milloin aloitat oikean tenniksen?” –luokkaa.

Mikä sitten on syynä tämän hauskannäköisen lajin aliarvostamiseen? Useimmilla on lajista jonkinlainen mielikuva, että ainoa oikea paikka sen pelaamiseen on koulussa, autotallissa tai kellarissa, ja mitään hehkutusta tai yleisöä se ei ympärilleen kaipaa. Lajia on pidetty jotenkin epäurheilumaisena, lasten pelinä. Mutta jos ammattitason peliä yhtään vaivautuu katsomaan (aamukolmelta tv:stä), huomaa että näin ei todellakaan ole. Ping pong vaatii erittäin hyvää koordinaatiota, nopeutta, ja kyllä – lihaksia.

Mutta lajilla on toivoa. Sosiaalisena urheilulajina pöytätennis kasvattaa suosiotaan, ja harrastelijapelaajia voi nähdä niin hotelleissa kuin baareissakin ottamassa mittaa toinen toisistaan, ja kukapa tietää mihin sitä vielä voi yltää. Mediasta tutut julkkiksetkin on nähty tarttuvan tähän nopeatempoiseen lajiin, ja mainostavan sekä sen hauskuutta että helpotusta muuten vaivaavaan stressiin, terveysvaikutuksia unohtamatta. Pöytätennis on kuitenkin urheilua, jossa vaaditaan muutakin kuin nopeaa kättä.

Tiesitkö muuten, että ping pongia pelattiin jo 1800-luvun Englannissa, shampanjapullon korkkia käyttäen? Mailoina toimivat tietysti sikarirasiat. Jos sinulla liittyy hauskoja muistoja ping pongiin, ehkä nyt olisi hyvä hetki kokeilla uudestaan, vaikkei olympialaisiin tähtäisikään, saa siitä ainakin hauskaa ajanvietettä.