Ping Pong Underdogs

Agility

Olen innostunut agilitystä. Innostukseni lähti liikkeelle kuultuani Agilityn SM-kisoista, jotka järjestettiin muutama viikko sitten Oulussa. Kävin katsomassa kisoja ja nyt haluaisin osallistua itsekin.

Agility on siis koiraurheilua, jossa koira ja ohjaaja toimivat yhteistyössä. Siinä edetään radalla, josta alitetaan ja ylitetään esteitä, hypitään puomien yli, pujotellaan, mennään putken läpi ja niin edespäin. Agility on loistava harrastus, joka yhdistää omistajaa ja koiraa. Molemmat voivat kehittyä ja oppia tuntemaan toisensa paremmin. Agilityn ei tarvitse johtaa kilpailemiseen asti, mutta toki monet ottavat sen vakavamminkin ja kiertävät kilpailuissa. Suomessa kuuluisin agilitykilpailu ovat tietenkin SM-kisat, joissa maamme parhaat agilitykoirat mittelevät palkintosijoista. Toki agilityssä pärjääminen ei ole ainoastaan koirasta kiinni, vaan ohjaajan täytyy tuntea koiransa ja osata antaa oikeat merkit juuri oikeaan aikaan.

Agility on siis hyvin mielenkiintoista harrastustoimintaa tai jopa urheilua. Lisää siitä voi lukea Agilityliiton sivuilta. Suomessa on noin 13 000 harrastajaa. Ehkäpä sinä ja minä voisimme liittyä tähän joukkoon.

agility